Jordi Sampietro ens apropa al bàsquet des de Belgrad

Sóc Jordi Sampietro, responsable de Belgrado Basketball (BBB). Nascut a Barcelona, des de fa 7 anys visc a Belgrad. Llicenciat en Educació Física per la Universitat de Barcelona, 3 anys cursant Psicologia a la Universitat de Barcelona i Titulat com Entrenador Nacional per la Federació Espanyola de Bàsquet. Més de 15 anys com a entrenador de Bàsquet i en l’actualitat treballant com a representant de jugadors de Bàsquet per a l’empresa espanyola Winners Factory, situada a Barcelona. El motiu del següent article no es un altre que poder apropar a tota la gent que estimem el bàsquet i especialment a entrenadors i jugadors en edats formatives.

Personalment he tingut la sort de passar per totes les categories del bàsquet a casa nostra i ara que estic a un altres país Sèrbia, pues també he pogut veure molts entrenaments i partits de formació, pel que crec que estic en disposició de poder donar el meu punt de vista, per poder donar un cop de mà per fer entendre als entrenadors i jugadors de categories de formació son una part fonamental en la nostra vida tant a nivell esportiu com personal, per poder afrontar en una millor disposició els reptes del dia a dia.

Tota la gent que forma el basquet de formació (jugadors, entrenadors, pares,clubs, etc.), han de tenir present que es una tasca i dedicació clau, pel que es molt important la formació e implicació de tots.

Durant la meva etapa con entrenador de formació, vaig tenir clar els següents punts;

– La meva formació com entrenador, per poder tenir el màxim coneixement possible de com orientar un grup de jugadors joves amb diferents perfils, pensaments i habilitats pel joc. Sempre tenim que treballar en grup, però no es pot oblidar que tots els jugadors son diferents i tenim que donar molta atenció al aspecte individual.

– Si com entrenador tens bona formació, que crec que es un sinònim de compromís i ganes de millorar, segur que la teva tasca serà més fàcil per poder connectar i treballar amb els jugadors joves.

– Exigir al jugadors el seu compromís personal i part del equip, perquè des-de el principi entenguin que es un joc col·lectiu i com el reste de les coses que es envolten, necessitem tenir una bona actitud per donar i rebre.

Hi ha un punt sobre els jugadors que tots ho tenim clar volen guanyar, jugar molts minuts i ser millors jugadors, però realment que fan els jugadors per poder tenir-ho, realment crec que aquí esta el punt clau en les edats de formació i es que els entrenadors en multitud de vegades han de fer una feina extra perquè els jugadors entenguin que existeixen uns mínims que han de fer per ells mateixos, perquè el grup i ells com a jugadors millorin i entenguin on estan i quin es el objectiu.

Esta clar que moltes vegades punts bàsics (puntualitat,respecte, comunicació, etc.) per ells sols no funciona i es una feina molt repetitiva pel responsable del equip i exactament per aixo han de fer un paral·lelisme amb el seu cicle formatiu (respecte als professors, pares, puntualitat, estudi, passar al següent curs, etc.), llavors si tot aixo ho tinguéssim només de entrada esta clar que la feina i progressió del equip-jugador seria molt mes rapida i senzilla.

Per un altre banda, quantes vegades pel fet de ser un entrenador de un Infantil (per posar un exemple), la gent no li dona el respecte i el valor que realment té, perquè sembla que avui en dia entrenar un sènior dona mes caché tots son entrenadors independentment del equip i nivell, es mes la clau del progres de un jugador, persona està en la tasca que els entrenadors de formació fan.

Jo que des-de fa 7 anys visc a Belgrad la capital de Serbia.

Per diferents motius, mentalitat, educació, historia, etc., aquí ser entrenador o jugador de bàsquet significa molt per no dir tot.

Lògicament te les seves coses bones i dolentes, però referent als punts comentats la tasca de entrenador esta respectada i valorada 1oo% (econòmicament poc o res) i per la banda dels jugadors un respecte al entrenador i realment una disposició a la feina durant els entrenaments simplement excepcional.

No vull dir que tot aquí es perfecte ni molt menys però en aquest dos punts, hi ha un fet gran i diferencial.

El meu nom es Jordi Sampietro, vaig venir a Belgrad despres de molts anys de entrenar a Catalunya i desprès de fer moltes coses relacionades amb el bàsquet. Ara dono la oportunitat a tots els entrenadors, jugadors joves, equips, etc. que vulguin venir uns dies a Belgrad per poder veure com es treballa en diferents nivells i categories, com pels jugadors que puguin gaudir de entrenaments amb una concepció diferent.

Belgrado Basquetball

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s