Comunicat de la parròquia de Sant Josep de Badalona i la Fundació Sant Josep

L’ARQUEBISBAT DE BARCELONA, LA PARRÒQUIA DE SANT JOSEP DE BADALONA I LA FUNDACIO SANT JOSEP NO HAN ARRIBAT A CAP ACORD AMB L’AJUNTAMENT PER A RETARDAR EL TANCAMENT DEL CENTRE PARROQUIAL SANT JOSEP
Davant les declaracions fetes pel Sr. Xavier Garcia, Alcalde de Badalona, L’ARQUEBISBAT DE BARCELONA, LA PARRÒQUIA DE SANT JOSEP DE BADALONA i la FUNDACIÓ SANT JOSEP volen aclarir els termes següents:

1. En cap moment s’ha plantejat formalment als representants de L’ARQUEBISBAT DE BARCELONA, de la PARRÒQUIA DE SANT JOSEP DE BADALONA o de la FUNDACIÓ SANT JOSEP la possibilitat que el CP SANT JOSEP pugui mantenir l’activitat. Tot i això volen agrair a l’Ajuntament de Badalona els esforços que pugui fer per mantenir l’activitat al Centre Parroquial.

2. En qualsevol cas, volem aclarir que només s’han mantingut converses a nivell tècnic per estudiar possibles solucions a la situació del Centre Parroquial, tenint en l’horitzó la necessitat urgent i indefugible de realitzar una intervenció que garanteixi la seguretat i que pot tenir un cost, pel cap baix, de 300.000 euros, tal com assenyalen els informes tècnics que hem sol•licitat.

3. Ni L’ARQUEBISBAT DE BARCELONA, ni la PARRÒQUIA DE SANT JOSEP DE BADALONA, ni la FUNDACIÓ SANT JOSEP, tot i tenir la propietat de l’edifici, mai ha rebut un sol cèntim per part dels usuaris que gaudeixen del Centre Parroquial. La cessió sempre ha estat gratuïta. Els membres del Centre Parroquial, tot i això, no han fet el manteniment adequat per mantenir les instal•lacions segons normativa, cosa que ha comportat una degradació paulatina, fins arribar a un punt de manca de seguretat per als usuaris i de perill evident. Ha estat aquesta situació de deixadesa que ha portar a la situació actual.

4. Havent-hi un perill real i evident per als usuaris del Centre Parroquial, cal procedir d’immediat al tancament de dites instal•lacions. Així s’ha comunicat formalment als seus responsables, com també a l’Ajuntament de Badalona. L’Ajuntament ja ha enviat tècnics municipals per avaluar la situació, i és conscient del perill que hi ha.

5. La FUNDACIÓ SANT JOSEP ja ha reiterat la seva voluntat de col•laborar amb els responsables del Centre Parroquial en la recerca de solucions per a les diferents seccions, havent trobat el silenci com a resposta per part dels seus
responsables que, sembla, han negociat unilateralment solucions parcials per a una única secció.

6. En el cas que es pogués arribar a un acord per mantenir l’activitat, caldrà garantir no només la seguretat de les instal•lacions mitjançant els certificats tècnics corresponents, sinó també caldrà que el Centre Parroquial subscrigui una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi qualsevol eventualitat que pugui esdevenir. En tot cas, però, la solució passa per al tancament immediat del Centre Catòlic, el qual es podria reobrir una vegada dutes a terme les reparacions necessàries.

7. La FUNDACIÓ SANT JOSEP, la PARRÒQUIA DE SANT JOSEP DE BADALONA i L’ARQUEBISBAT DE BARCELONA lamenten la situació que s’ha generat, però a la vista de tot plegat reiteren que el tancament del Centre Parroquial ha de ser imminent. En tot cas el patrons de la Fundació es reserven el dret de prendre les decisions que creguin oportunes ateses les responsabilitats inherents al càrrec i exercint la responsabilitat que els correspon, amb la voluntat d’evitar un accident que tots lamentaríem en el cas que s’esdevingués.

Badalona, 10 de juliol de 2012

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s