EL TÈCNIC DANI MIRET A LA CONCENTRACIÓ FEB U12/U13

L’entrenador de l’infantil del FIATC Joventut Dani Miret ha estat seleccionat per la FEB com un dels seleccionadors U12 i U13.
L’ esforç que ha dedicat Daniel Miret els darrers anys a les categories inferiors del FIATC Joventut ha tingut la seva recompensa, al ser seleccionat per la Federació Espanyola de Bàsquet com un dels entrenadors que supervisarà el treball dels combinats nacionals U12 i U13 .

La concentració tindrà lloc a la ciutat de Guadalajara del 31 de juliol al 3 d’agost. 

Amb el suport del seu equip tècnic, Miquel Corella, Carol Farrés i el preparador físic Juanjo Escudero , l’equip infantil va aconseguir el Campionat d’Espanya de la categoria el passat mes de juny a Gran Canària i va acabar subcampió de Catalunya. Aquests resultats han estat suficients perquè el màxim organisme basquetbolístic nacional s’hagi fixat en Miret per incorporar-lo a la seva línia de treball.

Recordem que el preparador badaloní estarà la temporada que bé a l’ equip tècnic del FIATC Joventut categoria júnior al costat del primer entrenador Paco Redondo.

Abans que marxés a la concentració FEB, hem parlat amb Dani i saber les seves impressions davant aquest proper repte.

Com recordes els teus inicis a la Penya fins al dia d’avui? 
“Vaig començar a l’escola de bàsquet ajudant a entrenar el cadet C amb Adrià Garcia. Em va comentar la possibilitat d’incorporar-me, i als pocs dies em va trucar Joan Rallo per començar com a tècnic. Recordo els primers anys, compaginant horaris per poder entrenar l’Ademar i la Penya. Em va costar molt deixar el club que em va donar la primera oportunitat d’entrenar, al costat d’un grup d’entrenadors que fan un gran treball.

“He tingut la sort de poder aprendre d’ells i això m’ha permès que maduri com a entrenador i alhora com a persona. La bona relació que tinc amb els meus amics i companys del bàsquet base fa que totes les hores de treball siguin molt més gratificants. ”

T’esperaves que et nomenessin com un de les seleccionadors U12 / U13 per part de la FEB? 
“No, mai m’ho havia plantejat. El fet d’estar al Joventut, a més de ser un bon planter de jugadors, és un bon planter d’entrenadors. Això obre moltes portes. En aquest cas, l’oportunitat és molt bona i intentaré gaudir al màxim de l’experiència de poder conèixer molts entrenadors i jugadors d’excel• lent nivell. “

Què és el que faràs allà. Ens podries explicar quines funcions són les que hauràs de fer? 
“És una concentració on hi ha jugadors d’entre 12 i 13 anys d’edat. La intenció és aprendre a saber estar en una dinàmica FEB. És molt important familiaritzar els nens amb les rutines i forma de conviure que potser tinguin en un futur no molt llunyà. ”
“Durant aquests dies farem un treball molt genèric amb trenta nens de cada generació U12 i U13. A nivell tècnic serà molt important elaborar informes dels jugadors de cara a recollir la màxima informació de tots ells. Coneixent les seves qualitats i punts a millorar, per així poder conformar amb el pas del temps la millor selecció possible. “

“Aquestes experiències a nivell internacional endureixen molt els nostres jugadors, sobretot a nivell competitiu. Tenir la possibilitat de jugar contra els millors jugadors d’altres països ajuda a evolucionar i formar-te. Quan vols ser un jugador d’elit és molt important saber que has de millorar, el que pots aprendre i el que no has d’aprendre. ”

Suposo que ha de ser un motiu de satisfacció ensenyar a les futures generacions. 
“Sempre és un repte entrenar jugadors de qualitat. Com millor és el jugador, millor ha de ser l’entrenador per fer-lo evolucionar. Per a mi és una gran motivació poder treballar amb tots aquests talents i posar-me a prova per ajudar a formar al màxim. Em motiva saber que podré aprendre alguna cosa de tots els entrenadors que hi haurà allà i de tots els jugadors. “

El Joventut és un club que sempre dóna molts jugadors a la selecció espanyola. En aquest cas hi ha algun? 
“A la U13 portarem dos jugadors. Eric Gonzalez i Pol Canovas. Els dos mereixen per treball i talent gaudir d’aquesta concentració. D’altra banda, Immanol Martínez serà qui ens representi a la U12. ”
“L’important és saber que aquestes convocatòries es tenen quan treballes i t’esforces al màxim. Estic segur que altres jugadors que hi ha a les categories inferiors del club tindran algun dia la seva oportunitat. “

Ja esteu preparant el repte del júnior per a la temporada? 
“Paco Redondo és una de les persones que més ha confiat en mi a la Penya i de les que més m’ha influenciat. Ja hem parlat amb la resta del l’equip tècnic per començar a recollir informació i marcar dinàmiques de treball. “

“El meu rol com a ajudant és molt dificill, podré treballar amb jugadors molt experts i d’un gran talent. He estat treballant amb infantils molts anys i ara podré veure coses de les que es fan en aquesta categoria per acabar de perfeccionar el treball que es porta en les categories inferiors.

“El repte del júnior, com el de tots els equips de la Penya: ajudar els jugadors, formar-se i evolucionar perquè tinguin oportunitats d’arribar al CB Prat Joventut o jugar a la Lliga Endesa amb el primer equip del FIATC Joventut.”

Amb aquesta convocatòria es demostra la bona feina que es fa al club verd i negre en formació de tècnics.

Foto de la notícia: Montse Badia

Penya.cat

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s