Carles Duran: “el CB Prat Joventut té molt de verd-i-negre.”

CARLES DURAN ENS PARLA DE LA NOVA TEMPORADA DEL CB PRAT JOVENTUT

L’entrenador del CB Prat Joventut fa un balanç de la temporada, i ens parla del seu equip i de la lliga Leb Plata, que comença aquest cap de setmana.
L’equip vinculat del FIATC Joventut, el CB Prat Joventut, comença la competició el dissabte, enfrontant-se a casa al Palma Air Europa, a partir d’un quart de set de la tarda (les 18:15h). 

A pocs dies de l’inici de la competició hem volgut xerrar amb l’entrenador, Carles Duran, un home de la casa, que porta cinc temporades, repartides en dues etapes, com a entrenador de l’equip pratenc. Amb en Carles hem parlat de tot, de la pretemporada, dels jugadors vinculats, de la nova temporada i de la lliga que comença aquest cap de setmana. 

Això és el que ens ha dit de tots aquests temes: 

Com ha estat la pretemporada de l’equip? 
“La nostra temporada ha estat semblant a les últimes, amb jugadors més propers al primer equip, cosa de la qual ens alegrem, a més d’algun jugador de l’equip Júnior. Portem set setmanes entrenant i ja tenim ganes que comenci la competició de Leb Plata”

Com veus el teu equip per a aquesta temporada? 
“D’una banda veig que la competició és curta, amb només onze equips quan l’any passat érem tretze. Sempre he pensat que es tracta d’una competició molt interessant per als nostres joves. N’és una bona mostra els jugadors que passen del Prat al primer equip. Penso que és important començar bé, ho hauríem de fer molt malament per no estar entre els nou primers que accedeixen al play-off”.
“Comencem, tant jo com els meus jugadors, amb la mateixa il•lusió de cada temporada, amb l’objectiu que els jugadors segueixin creixent”

Quin és l’equip a batre en aquesta categoria? 
“Encara no tinc clar qui serà el millor. La temporada passada tant l’Ourense com l’Andorra van confeccionar plantilles molt superiors a la resta, però aquesta temporada no tinc aquesta sensació, crec que serà una competició molt més igualada, amb molts equips vinculats a equips ACB, com el Canarias, l’equip d’Àvila, vinculat del Fuenlabrada. Serà una lliga amb barreja d’equips molt joves, amb jugadors amb una certa categoria en aquesta lliga”.
“Veurem una lliga molt igualada, no crec que hi hagi un equip que estigui molt per sobre de la resta, veient-ho de forma egoista, m’agradaria que fóssim nosaltres”

Què esperes del teu equip? I de la temporada? 
“Hem mantingut el bloc de l’any passat, no crec que sigui molt experimentat ja que la majoria de jugadors tenen 20 anys, hem incorporat tres o quatre jugadors molt importants i amb aquestes incorporacions, tinc la il•lusió de seguir millorant gradualment. Si quan acabi la temporada tenim algun jugador més jugant en el primer equip, per a nosaltres, la temporada haurà estat increïble. Si l’equip és capaç de competir com ho va fer la temporada passada, estarem molt contents”

Que n’esperes d’Álex Suárez i Joonas Caven? 
“Espero que aquesta temporada, tant Suárez com Caven, tinguin un paper més important. L’any passat hi havia jugadors com Ventura, Todorovic i Joan Tomàs.
Ells han de donar un pas més, però no només ells, si no, també en Guillem Vives. Espero i confio molt en l’Albert Homs, i en uns altres com Gerbert Martí, que va tenir un gran final de temporada, espero que segueixi progressant, que sigui més constant, i que comenci la lliga al mateix nivell amb el qual va acabar la passada lliga”.

“La barreja de jugadors joves i uns altres amb experiència ens donarà molt, ja no solament això, també espero que algun jugador de l’equip júnior, com Agustí Sans o Alberto Abalde, puguin anar apareixent amb nosaltres, i puguin arribar a ser jugadors importants”

Què ens pots dir de l’últim fitxatge, Seydou Aboubacar? 
“Seydou és un molt bon projecte per part del Club, no hem de tenir pressa amb ell. Es tracta d’un jugador africà diferent al prototip de jugador africà que arriba a Espanya. No és un jugador atlètic i fibrat, tot el contrari, es tracta d’un jugador gran, que es mou molt bé. Hem de tenir paciència però cal tenir present que els últims projectes del Club no ens han anat malament”.

“Hem de tenir molta confiança en el jugador, és treballador i intel•ligent, però necessita el seu temps. Ha d’aprendre la nostra filosofia i adaptar-se a un joc i a un bàsquet al que ell no hi està acostumat”

Es pot parlar del segell Penya i Carles Duran? 
”No ho sé. Aquesta serà la meva cinquena temporada, en dues etapes. M’hi trobo molt a gust, he tingut la sort de coincidir amb una excel•lent generació de jugadors. Ara, la gent es recorda dels últims, però jo no m’oblido de Pau Ribas i Henk Norel, que van ser els primers jugadors que van estar amb mi”. 

“Jo em considero un entrenador amb segell Penya, porto moltes temporades a la casa, si no ho recordo malament, porto catorze temporades a Badalona. Vaig arribar de la mà d’en Miquel Nolis per ser el seu ajudant al Júnior del Joventut, crec que tinc moltes coses de la Penya, que és el gran fruit que ens estem emportant tots”.

“És clar que el CB Prat Joventut és un molt bon club, amb una estructura molt interessant i que ens està ajudant al fet que els nostres joves jugadors s’acabin de formar a les seves files, però el que també és clar, és que el CB Prat Joventut té molt de verd-i-negre. Aquesta vinculació és bona tant pel Joventut com pel CB Prat, i que tingui també el segell Penya no li està anant malament al CB Prat Joventut”

Com és la relació amb l’entrenador del FIATC Joventut, Salva Maldonado? 
“Que el Salva i jo parlem és una de les claus, si no tinguéssim aquesta relació no passaria res, però seria més difícil. En Salva i jo, no et dic que dia a dia, però setmana a setmana, tenim una contínua comunicació, no solament per parlar dels jugadors joves, sinó per parlar de tot en general, buscant dues coses vitals, la primera, la millora del jugador i la segona, que el primer equip tingui un funcionament perfecte, com s’està veient en aquest inici de lliga”

Aquestes han estat les impressions sobre tot el que envolta al seu equip, el CB Prat Joventut, desitgem a Carles Duran i als seus jugadors que tinguin una molt bona temporada, tal com la van tenir la temporada passada, i que segueixin sent el trampolí perquè els joves jugadors del planter puguin fer el pas al primer equip. 

Foto notícia: Penya.com

Penya.cat

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s