Alvin Bernal i Álex Suárez de Menorca a Badalona

DE MENORCA A BADALONA, DESTÍ FINAL, LA PENYA

Dos joves menorquins s’han trobat a Badalona on porten quatre temporades, un és l’Álex Suárez, jugador del CB Prat Joventut, l’altre, l’Alvin Bernal, jugador del Joventut de Bàsquet en Cadira de Rodes.

Coincideixen gairebé diàriament pels passadissos de les pistes del Palau Olímpic, són menorquins, però no es coneixien, fins que s’han trobat per a fer aquest reportatge. Ara, segur que quan es trobin ja tindran un motiu de conversa, el bàsquet, la Penya i la seva Menorca natal. 

Parlem d’Álex Suárez, aler-pivot de dinou anys, que compleix el seu quart any a Badalona, on va arribar per jugar durant dues temporades en el Júnior del FIATC Joventut. Ara compleix la seva segona temporada al CB Prat Joventut de lliga LEB Plata, aquesta temporada alternant actuacions amb el primer equip del FIATC Joventut. 

Alvin Bernal juga des de fa quatre temporades amb el Joventut Bàsquet Cadira de Rodes, el dilluns, 12 de novembre, complirà 22 anys, però millor serà que ells mateixos ens expliquin la seva experiència i les seves vivències a la nostra ciutat. 

Com es produeix la vostra arribada a Badalona? 

Álex Suárez 

”Arribo a Badalona després de jugar l’Europeu amb la selecció espanyola Sub’16.
El Joventut s’interessa per mi, em proposa fitxar i jo ja havia sentit a parlar i vist al Joventut, quan era petit, per la televisió, així que quan m’ho van proposar no m’ho vaig pensar dues vegades i vaig venir cap aquí”.
 

Alvin Bernal 

”Em van haver d’operar d’una lesió medul•lar i estava a l’Institut Guttman de Badalona fent recuperació, hi havia una activitat que era fer esport, jo vaig escollir bàsquet. Un dia va venir a veure’ns el meu company Enric Sanz, ens van preguntar si algun de nosaltres volia venir a jugar al Joventut, em va proposar venir a jugar a l’equip de cadira de rodes de la Penya, així que vaig arribar, vaig començar a entrenar i fins avui”. 

Què representa per a vosaltres haver vingut al Joventut, i a Badalona? 

AS: ”Per a mi era un somni venir a la Penya, la coneixia de veure-la per la tele, començar a jugar a bàsquet. Després, fitxar pel Joventut, va ser com un somni per a mi. El meu objectiu és ser un jugador útil i vàlid per al primer equip”. 

AB: Vaig venir aquí amb molta il•lusió, jo no havia jugat mai a bàsquet, ho vaig provar i em va agradar molt, vaig entrenar dur, vaig començar a jugar partits, i espero estar amb el meu equip el més amunt possible, i poder competir”. 

Com és un dia qualsevol de la vostra activitat diària a Badalona? 

AS: ”M’aixeco aviat al matí, vaig a entrenar, quan toca amb el primer equip, o amb el meu equip, el Prat al Palau Olímpic. Visc a cinc minuts del pavelló, abans vivia més lluny, més cap el centre, i tenia més temps per a poder passejar i conèixer millor la ciutat. Ara vaig de casa a l’Olímpic i de l’Olímpic a casa. Alterno entrenaments a Badalona i al Prat de Llobregat”. 

AB: ”M’aixeco, aprofito als matins per estudiar, a la tarda havent dinat, entrenem a les pistes annexes de l’Olímpic, després físic al gimnàs fins a les set de la tarda, i cap a casa”. 

Álex, com portes el jugar i entrenar amb el Prat i amb el FIATC Joventut? 

AS: ”La veritat és que és dur, però si t’ho agafes amb il•lusió i amb ganes de treballar, ho portes bé. Els entrenaments els haig de fer, això ho tinc clar, si vull progressar i ser útil als dos equips”. 

AB: ”El nostre entrenador Fabian Castilla ens fa treballar molt, però ho faig a gust perquè és un gran entrenador i m’ensenya molt. Tot el que he après i millorat és gràcies als entrenaments que he fet amb el Joventut BCR”. 

Què és el que més us agrada de Badalona, i el que menys? 

AS: ”El que més m’agrada és l’ambient de bàsquet que es viu aquí, no es pot comparar al de Menorca, que també té ambient de bàsquet, però a Badalona és diferent. Surts al carrer i sempre et trobes amb gent parlant de bàsquet, de la Penya, dels partits. Vas a la Plana i està el pavelló amb molts partits, sempre hi ha gent jugant o amb una pilota”.

“No trobo res que no m’agradi, sí que trobo a faltar les platges de Menorca, el sol i els estius, però no puc dir res dolent de Badalona”.

AB: ”Des que estic a Badalona m’hi he trobat molt bé, no he tingut cap tipus de problemes. No puc dir res dolent, estic molt a gust aquí”. 

Com es presenta la vostra temporada? 

AS: ”Amb el meu equip, el CB Prat Joventut no hem començat bé, però estem treballant en la bona línia, a la pretemporada no vam guanyar molts partits. Formem un bon grup, amb bons jugadors, i quan es recuperin els lesionats començarem a guanyar, com vam fer dissabte passat a Castelló. Volem agafar el ritme que portàvem la passada temporada”.

“En el FIATC Joventut veig que l’equip ha començat molt bé, perdent amb grans equips com el Baskonia i l’Unicaja, que no eren fàcils. Amb els equips que són rivals directes s’ha jugat bé, amb bon ritme i joc atractiu, i això fa gaudir l’afició”.

“Per a la present temporada, vull demanar-li salut, intentar guanyar partits, créixer com a jugador i que creixi el Prat, sense oblidar que el més important és el FIATC Joventut”.

AB: ”Nosaltres aquesta temporada solament competirem en la Lliga Catalana, ens hem plantejat millorar al màxim com a equip de cara a veure si la propera temporada podem entrar en una competició superior”.

“L’objectiu serà aprendre el màxim, millorar per ajudar l’equip perquè la propera temporada siguem millors”.

Alvin, véns a veure els partits del FIATC Joventut al Palau Olímpic? 

”Sí, sempre que puc vinc a veure els partits de casa, quan juguen fora, si hi el fan per televisió el veig, si no, llegeixo la premsa per informar-me de com han jugat”. 

Aquests són dos joves plens d’il•lusió pel que fan, amb un denominador comú, la Penya i Menorca. Sort per a vosaltres i llarga estada a la nostra ciutat i al nostre Club. 

Foto notícia: Penya.com

Penya.cat

Deja un comentario